Kurssityypit

Voit valita minkä tahansa kurssityypin ja jos kurssi edellyttää tiettyä kielitasoa, on siitä maininta kurssin yhteydessä. Kurssin vähimmäispituus on yleensä kaksi viikkoa. Tätä lyhyemmälle jaksolle suosittelemme yksityisopetusta. (1 t= 1 oppituntia vaihtelee 45-60 min.)

Tehokurssi 1

tarkoittaa kielikurssia, jolla on opetusta vähintään 15t viikossa eli 3 oppituntia päivässä. Opetus ajoittuu yleensä aamupäivään, jolloin suurin osa päivästä jää muulle ohjelmalle.

Tehokurssi 2

on jo tehokkaampi kuin edellinen, opetusta on 20-25 t viikossa eli 4 tai 5 tuntia päivässä, jolloin opetus voi jakautua sekä aamu- että iltapäivälle. Yleensä koulut tarjoavat mahdollisuuden itseopiskeluun koulun tiloissa. Esim. äänitteet, videot, multimediaohjelmat ja kirjasto. Kurssiin liittyy yleensä myös kotiharjoituksia.

Tehokurssi 3

tarjoaa opetusta vähintään 30 tuntia eli opiskelu on kokopäiväistä, yleensä aamuyhdeksästä myöhäiseen iltapäivään. Myös tällä kurssilla voi opiskella itsenäisesti oppituntien ulkopuolella ja varsinkin kotitehtäviin on varattava aikaa.

Liike-elämän kurssit (Businessteho)

painottuvat niiden taitojen hiomiseen, joita liike-elämässä tarvitaan kun operoidaan vieraalla kielellä. Yleensä kurssiin sisältyy seuraavanlaisia komponentteja: neuvottelut sekä osallistujana että puheenjohtajana, presentaatiot, puheet, työskentely erilaisessa kulttuuriympäristössä, raportointi, muistiot, sähköinen viestintä, erikoissanaston sujuva käyttö.

Yksityisopetus

on tehokkain ja nopein tapa oppia vierasta kieltä. Kurssin sisältö suunnitellaan yksilöllisten tarpeiden ja toiveiden mukaan. Tuntimäärästä riippuen koulu varaa yhden tai useamman opettajan ohjelmaan.

Yhdistelmäkurssi

on sananmukaisesti yhdistelmä ryhmäopetuksesta ja yksityisopetuksesta/pienryhmäopetuksesta. Normaalisti aamupäivät ryhmässä ja iltapäivisin (tai joka toinen iltapäivä) yksityisopetusta. Todella tehokas kurssimuoto varsinkin, jos lisää vielä ohjattua itseopiskelua ja panostaa kotitehtäviin.

Kesätehokurssit

ovat yleiskursseja ja ajoittuvat kesäkuukausille. Tällöin ryhmäkoot ovat suuremmat kuin muina aikoina ja koulujen tarjoama vapaa-ajanohjelma monipuolisempi. Kurssipaikasta riippuen Kesätehokurssiin voi yhdistää enemmän lomailua.

 50+ kielikurssit (seniorit, Masterclass, Golden Age, La Dolce Vita)

on tarkoitettu niille henkilöille, joita kiinnostaa kielikurssin (15 tai 20 t/vk) lisäksi tutustua uusiin samassa elämäntilanteessa oleviin kansainvälisiin opiskelijoihin. Kurssiohjelma on erikseen suunniteltu ja sisältää retkiä, kulttuuria, yhteisiä illanviettoja ja tapahtumia.

Erikoiskurssit

on suunnattu määrätyille ammattialoille esim. opettajille, juristeille, insinööreille, tai ryhmille esim. virkamiehet.

Kurssihintaan sisältyy

 • Tasotesti ennen kurssin alkua
 • Opetus, oppitunnin pituus vähintään 45 min.
 • Kurssimateriaali (ei aina kirjat) äänitteiden, videoiden ja tietokoneen käyttö
 • Sähköposti (joskus pieni käyttömaksu)
 • Osallistumistodistus
 • Perhemajoitus 1-h huoneessa
 • Puolihoito (aamiainen ja päivällinen) ellei toisin mainita
 • Lennot Helsingistä kurssikohteen lähimmälle kansainväliselle lentokentälle (ellei toisin mainita)
 • Matkaliput, matkustusohjeet, majoitustieto sekä kurssin alkuun liittyvät tiedot
 • Koulujen jakama infopaketti paikan päällä
 • Koulujen tarjoama vapaa-ajanohjelma (maksuton tai maksullista)
 • Koulun tarjoamat päivä- ja viikonloppuretket omakustannushintaan

Asuminen

Kokonaispalvelumme käsittää opiskelun ja matkan ohella myös asumisen. Pääsääntöisesti asuminen järjestetään paikallisissa isäntäperheissä, jotka koulu on valinnut ja joiden tasoa se valvoo. Opiskelija asuu 1-hengen huoneessa. Normaalisti hinta sisältää puolihoidon: aamiaisen ja päivällisen kaikkina päivinä. Isäntäperheessä asuminen antaa mahdollisuuden tutustua paikalliseen elämään sisältäpäin. Muita majoitusvaihtoehtoja ovat hotellimajoitus , asuntolamajoitus tai jaettu huoneisto. Perhemajoituksen saamyös omalla kylpyhuoneella (lisähinta). Pyydä erillinen tarjous.