Työelämän kielikurssit

Venäjän kielen kurssi Pietarissa

Pietari - Extra Class Language Center

Venäjää puhuu noin 275 miljoonaan ihmistä, joista äidinkielenään noin 165 miljoonaa. Venäjä on Venäjän federaation virallinen kieli ja sillä on myös virallisen kielen asema Kazakstanissa, Kirgisiassa ja Valko-Venäjällä. Venäjä on myös yksi kuudesta YK:n virallisesta kielestä.

Pietarin menneisyys on täynnä Venäjän historiaa: tsaarinajan pääkaupunki, Lokakuun vallankumouksen näyttämö ja nykyään Venäjän ikkuna länteen. Kaupungin sijainti hyvien juna-, bussi- ja lentoyhteyksien päässä on suomalaisten opiskelijoiden kannalta ihanteellinen. Koulu toimii kaupungin keskustassa rauhallisen kadun varrella.

Opetusohjelman runkona ovat yleiskielen peruskurssit vasta-alkajista edistyneille, lisäksi erikoisalojen kurssit joko yksityisopetuksena tai kahden tai useamman hengen ryhmälle. Aihealueita ovat: liike-elämän venäjää, Venäjän kirjallisuus, kulttuuri ja historia, venäjää valtio- ja taloustieteen tarpeisiin, media Venäjällä ja yksilöllisesti räätälöity kurssisisältö. Kielikoulun johtaja Stanislav Chernishov on kirjoittanut venäjän kielen oppikirjoja, joita käytetään useissa maissa. Monet opettajat ovat opettaneet Euroopan yliopistoissa ja instituuteissa.

Venäläiset perheet on huolella valittuja ja sijaitsevat joko keskustassa tai lyhyen matkan päässä metroasemilta. Hotelli- ja huoneistomajoitus on myös mahdollista. (Lisähinta tason mukaan). Koululla on vapaa-ajanohjelmaa ja esimerkiksi retkiä tarjotaan omakustannushintaan.

Suomalaiset tarvitsevat edelleen viisumin matkustaessaan Venäjälle. Viisumin hankintaan on varattava noin kaksi viikkoa. Viisumikustannus (75 €) ei sisälly hintaan. Viisumihakemuksen liitteenä on oltava tietoa voimassaolevasta matkavakuutuksesta. Perhemajoitus sisältää pelkän aamiaisen.

Matkat junalla Helsinki-Pietari-Helsinki sisältyvät hintaan; myös lento- ja bussimatka mahdollisia. Koulun edustaja on vastaanotamassa opiskelijoita.

KOKONAISPALVELUHINTA
Opetus, majoitus, matkat - 2 viikkoa (ellei toisin mainita)
Kurssi Oppitunteja/vk Ryhmäkoko Hinta/€ Lisäviikko/€
Tehokurssi 2 20 /6 1305 460
Yksityisopetus (1vk) 20 1 1265 680
Yksityisopetus 2:lle (1vk) 20 2 1065 480
Yhdistelmäkurssi* 20+10 /6+1 2580  1215
Yhdistelmäkurssi/perhemajoitus 20+10 /6+1 1735 790
Oppitunnin pituus 50 min.
Kurssit alkavat 2014: Kurssit alkavat aina maanantaisin.
Vasta-alkajilta edellytetään kyrillisten aakkosten hallintaa. Viisumimaksu (75 €) ei sisälly hintaan. 1 lk junalipusta lisähinta *) Perhemajoituksen vaihtoehtona minihotelli, 1h huone, kaksi huonetta jakaa yhden kylpyhuoneen, sis. aamiaisen. Perhemajoitus sisältää pelkän aamiaisen.