Huomioitavia asioita ennen matkaa

Kielitaitotasoasteikko, kurssityypit, kielikurssihintaan sisältyy, asuminen, matkavakuutus, laskutus ja matkaehdot.

Kielitaitotasoasteikko 

Asteikko perustuu Euroopan neuvoston laatimaan Eurooppalaiseen viitekehykseen (CERF), jossa kielitaitoa kuvataan kuusiportaisen taitotasoasteikon avulla. 

Alkeet - Selviytyä muutamista yksinkertaisimmista suullisista ja kirjallisista viestintätilanteista asiaa käsittelevästä lehtiartikkelista tai keskustelusta. Kielen perusrakenteiden ja -sanaston alkeet.

Taso 1 (A1) - Selviytyy yksinkertaisissa tutuissa suullisissa ja kirjallisissa rutiinitilanteissa. Selvittää sanakirjan avulla. Kohtaa usein ymmärtämisongelmia ja väärinkäsityksiä uusissa tilanteissa.

Taso 2 (A2)- Riittävä kielitaito selviytyä tavallisimmissa suullisissa ja kirjallisissa käytännön tilanteissa. Uudet tilanteet aiheuttavat vaikeuksia. Ymmärtää vaivatta hidasta ja selkeää puhetta sekä saa yleensä selvän toisen puheesta. Omaa kohtalaisen perussanaston ja melko hyvät kielen keskeisimmät perusrakenteet.

Taso 3 (B1) - Kohtalasien hyvä kielitaito selviytyä tavallisissa suullisissa ja kirjallisissa kielenkäyttötilanteissa sekä työssä että vapaa-aikana. Muiden kielten vaikutus kielenkäyttöön voi olla tuntuva. Sujuvuus ja sanaston sekä kieliopin hallinta jo suhteellisen hyviä, mutta ne voivat olla eri tasoisia. Vain joskus sanakirja on tarpeen tavallisen tekstin pääasioiden ymmärtämiseksi.

Taso 4 (B2) - Selviytyy melko luontevasti ja vaivattomasti tavallisissa suullisissa ja kirjallisissa kielenkäyttötilanteissa sekä työssä että vapaa-aikana. Kielen perusrakenteet ja keskeinen sanasto hallinnassa. Vain harvoin turvautuu toistopyyntöön tai sanakirjaan. Muiden kielten vaikutus ja muu ilmaisun epätarkkuus rajoittavat viestintää vain joskus.

Taso 5 (C1) - Luonteva viestintä tavallisissa kielenkäyttötilanteissa. Erittäin hyvä jokapäiväisiin tilanteisiin liittyvä sanasto ja peruskieliopin rakenteiden hallinta. Selviytyy tyydyttävästi myös sosiaalisesti ja sisällöllisesti vaativissa tilanteissa. Muiden kielten vaikutusta ja muuta ilmaisun epätarkkuutta esiintyy, mutta se häiritsee harvoin viestintää. Käsitellessään vaativia aihepiirejä joutuu joskus turvautumaan toistopyyntöihin tai sanakirjaan.

Taso 6 (C2) - Pystyy viestimään kohtalaisen tehokkaasti ja luontevasti vaativissakin suullisissa ja kirjallisissa kielenkäyttötilanteissa. Omaa monipuolisen ja sujuvan kielitaidon. Vähäiset epätarkkuudet ja muiden kielten vaikutus eivät ole häiritseviä. Ei ongelmia vaativiakaan aihepiirejä käsittelevän kielen hallinnassa.

Muuta: tasolta toiselle siirtyminen edellyttää yleensä 60 oppituntia lisäopiskelua.

Kielikurssityypit

Voit valita minkä tahansa kielikurssityypin ja jos kurssi edellyttää tiettyä kielitasoa, on siitä maininta kurssin yhteydessä. Kurssin vähimmäispituus on yleensä kaksi viikkoa. Tätä lyhyemmälle jaksolle suosittelemme yksityisopetusta. (1 t= 1 oppituntia vaihtelee 45-60 min.)

Tehokurssi 1 tarkoittaa kielikurssia, jolla on opetusta vähintään 15t viikossa eli 3 oppituntia päivässä. Opetus ajoittuu yleensä aamupäivään, jolloin suurin osa päivästä jää muulle ohjelmalle.

Tehokurssi 2 on jo tehokkaampi kuin edellinen, opetusta on 20-25 t viikossa eli 4 tai 5 tuntia päivässä, jolloin opetus voi jakautua sekä aamu- että iltapäivälle. Yleensä koulut tarjoavat mahdollisuuden itseopiskeluun koulun tiloissa. Esim. äänitteet, videot, multimediaohjelmat ja kirjasto. Kurssiin liittyy yleensä myös kotitehtäviä.

Tehokurssi 3 tarjoaa opetusta vähintään 30 tuntia eli opiskelu on kokopäiväistä, yleensä aamuyhdeksästä myöhäiseen iltapäivään. Myös tällä kurssilla voi opiskella itsenäisesti oppituntien ulkopuolella ja varsinkin kotitehtäviin on varattava aikaa.

Liike-elämän kurssit (Businessteho)/Työelämän kurssit painottuvat niiden taitojen hiomiseen, joita liike-elämässä tarvitaan kun operoidaan vieraalla kielellä. Yleensä kurssiin sisältyy seuraavanlaisia komponentteja: neuvottelut sekä osallistujana että puheenjohtajana, presentaatiot, puheet, työskentely erilaisessa kulttuuriympäristössä, raportointi, muistiot, sähköinen viestintä, erikoissanaston sujuva käyttö.

Yksityisopetus on tehokkain ja nopein tapa oppia vierasta kieltä. Kurssin sisältö suunnitellaan yksilöllisten tarpeiden ja toiveiden mukaan. Tuntimäärästä riippuen koulu varaa yhden tai useamman opettajan ohjelmaan.

Yhdistelmäkurssi on sananmukaisesti yhdistelmä ryhmäopetuksesta ja yksityisopetuksesta/pienryhmäopetuksesta. Normaalisti aamupäivät ryhmässä ja iltapäivisin (tai joka toinen iltapäivä) yksityisopetusta. Todella tehokas kurssimuoto varsinkin, jos lisää vielä ohjattua itseopiskelua ja panostaa kotitehtäviin.

Kesätehokurssit ovat yleiskursseja ja ajoittuvat kesäkuukausille. Tällöin ryhmäkoot ovat suuremmat kuin muina aikoina ja koulujen tarjoama vapaa-ajanohjelma monipuolisempi. Kurssipaikasta riippuen Kesätehokurssiin voi yhdistää enemmän lomailua.

50+ kielikurssit (seniorit, Masterclass, Golden Age, La Dolce Vita) on tarkoitettu niille henkilöille, joita kiinnostaa kielikurssin (15 tai 20 t/vk) lisäksi tutustua uusiin samassa elämäntilanteessa oleviin kansainvälisiin opiskelijoihin. Kurssiohjelma on erikseen suunniteltu ja sisältää retkiä, kulttuuria, yhteisiä illanviettoja ja tapahtumia. Joissakin kouluissa kielitunnit pidetään yhdessä muiden opiskelijoiden kanssa mutta vapaa-ajanohjelma on suunniteltu vain 50 + ryhmäläisille.

Erikoiskurssit on suunnattu määrätyille ammattialoille esim. opettajille, juristeille, insinööreille, tai ryhmille esim. virkamiehet.

Aikuisten ja koululaisten kielikurssihintaan sisältyy:

 • Tasotesti ennen kurssin alkua (osa online, osa paikan päällä)

 • Opetus, oppitunnin pituus vähintään 45 minuuttia

 • Kurssimateriaali (ei aina kirjat) äänitteiden, videoiden ja tietokoneen käyttö

 • Sähköposti (joskus pieni käyttömaksu), WiFi (riippuen koulusta)

 • Osallistumistodistus (kielikoulu antaa)

 • Perhemajoitus 1-h huoneessa (paitsi koululaisten kielikurssit 2-h huoneessa)

 • Puolihoito (aamiainen ja päivällinen) ellei toisin mainita

 • Lennot Helsingistä kurssikohteen lähimmälle kansainväliselle lentokentälle (ellei toisin mainita)

 • Lentoliput, matkustusohjeet, majoitustieto sekä kurssin alkuun liittyvät tiedot

 • Englannissa lentokenttäkuljetukset (bussiliput lentokentältä kohteeseen meno-paluu)

 • Koulujen jakama infopaketti paikan päällä

 • Koulujen tarjoama vapaa-ajanohjelma (maksuton tai maksullista)

 • Koulun tarjoamat päivä- ja viikonloppuretket omakustannushintaan

 • Kielitaidon erillinen arviointi (lisämaksu)

 • Tarveanalyysi - jos kyseessä yksityistunnit tai erikoiskurssi

Asuminen

Kokonaispalvelumme käsittää opiskelun ja matkan ohella myös asumisen. Pääsääntöisesti asuminen järjestetään paikallisissa isäntäperheissä, jotka koulu on valinnut ja joiden tasoa se valvoo. Poikkeuksena ruotsin kielen kurssi, johon ei sisälly majoitusta. Opiskelija asuu aina 1-hengen huoneessa ellei muuta pyydetä. Normaalisti hinta sisältää puolihoidon: aamiaisen ja päivällisen kaikkina päivinä. Isäntäperheessä asuminen antaa mahdollisuuden tutustua paikalliseen elämään sisältäpäin. Muita majoitusvaihtoehtoja ovat hotellimajoitus , asuntolamajoitus, jaettu huoneisto tai yksiömajoitus. Perhemajoituksen voi saada  myös omalla kylpyhuoneella (lisähinta). Pyydä erillinen tarjous. 

Matkavakuutus

Gouda-matkavakuutukset myy matkavakuutuksia yli 40 eri maassa. Goudalla on erittäin laaja verkosto ympäri maailmaa. Gouda on hollantilaisen vakuutuskonsernin Goydse Schadeverzekeringen N.V:n suomalainen sivutoimipiste. Gouda keskittyy vain matkavakuutuksien myyntiin, ja tämä on tehnyt heistä matkavakuutusten asiantuntijan.

Matkavakuutus on voimassa vuoden enintään 3 kk kestävillä matkoilla aina kerrallaan. Eli voit tehdä useita matkoja vuodessa ja vakuutusturva on voimassa koko maailmassa, kunhan matkan pituus ei ylitä 3 kk. Jos ylittää niin silloin tarvitaan lisävakuutus lisäkuukausille.

Perushinta: 115 € (standard), 156 € (super) (vakuutukset voimassa enintää 45 vuorokautta kerrallaan kestävillä matkoilla)

Lisäkuukausi: 94 € (standard), 98 € (super). Lisäkuukausi/USA: standard - 132 €, super - 146 €

Esimerkiksi 5 kk:n matkavakuutus maksaa 303 € (standard) ja 352 € (super).

Vakuutusehdot ovat luettavissa http://www.gouda.fi/Tuotteet-.571.aspx

Jos haluat varata vakuutuksen, niin mainitse siitä ilmoittautumislomakkeella tai soita toimistoomme 010 666 5800 (9-16). 

Laskutus ja maksuehdot

Kielikurssimatkan ennakkomaksu tulee maksaa 7 päivän kuluessa varauksesta käyttäen varausvahvistuksen mukana tulevaa laskua. Ennakkovarausmaksun suuruus on 180 € (350 € kaukomatkat). Loppulasku erääntyy 28 vuorokautta ennen matkan alkua ellei toisin ole sovittu. Jos matka varataan kun  lähtöpäivään on 21 päivää tai vähemmän, tulee matka maksaa välittömästi.

Mikäli matkaa ei ole maksettu eräpäivään mennessä, on TR-Kielimatkoilla oikeus peruuttaa varaus ilman ennakkoilmoitusta. 

Sovellamme Yleisiä matkapakettiehtoja sekä TR-Kielimatkojen erityisehtoja.

 

Powered by Aava 3