Leirikoulumatkat Englantiin, Irlantiin ja Skotlantiin 2019

Leirikoulumatka, luokkaretki  tehdään yleensä kouluaikana joko keväällä tai syksyllä. Matkan suunnittelu kestää  ainakin vuoden, koska siihen sisältyy varojen keräämistä, yhteisiä tapahtumia ja suunittelua. Leirikoulumatka suuntautuu yleensä siihen maahan jonka kieltä on opiskeltu useita vuosia ja näin yksi tärkeä asia onkin kielen harjoittelu isäntäperheen kanssa. Suosittua on myöskin lisätä matkaan englannin kielen opetusta kaksi tai kolme aamupäivää matkan aikana.

Leirikoulumatkat koululuokille kestävät yleensä 5 yötä ja 6 päivää, majoitus on yleensä perheessä mutta hotellimajoituskin järjestyy. Ohjelman suunnitteluapu, ennakkovaraukset, lentokenttäkuljetukset ja perhemajoitus ovat osa matkaa. Lisäksi käynti vanhempainillassa kertomassa mitä kaikkea matka pitää sisällään. 

Matka on tarkoitettu koululuokille (ala-aste kielipainotteinen , yläaste tai lukio). Jos oppilas on täyttänyt 18 vuotta matkan alkaessa niin silloin hänestä maksetaan aikuislisä.

 

Miksi perhemajoitus?

Perhemajoitus vapauttaa mukaan lähtevät aikuiset ympärivuorokautisesta valvonnasta, sillä isäntäperheet pitävät huolta leirikoululaisista illasta aamuun. Näin aikuiset voivat keskittyä päiväohjelmaan ja oppilaiden hyvinvointiin. Valvontataakka ja vastuu eivät siis vaikeuta ohjelman onnistumista. 

Miksi matkatoimiston kautta?

Siksi että mukana on vastuullinen matkanjärjestäjä ja jos jotain menee pieleen niin on taho mihin ottaa yhteyttä ja matkanjärjestäjä vastaa mahdollisesta virheestä koska sovellamme Yleisiä valmismatkaehtoja sekä TR-Kielimatkojen erityisehtoja edellyttäen että myös lennot on varattu kauttamme.

On tärkeää, että leirikoulumatka varataan hyvissä ajoin, jotta majoitus voidaan toteuttaa parhaalla mahdollisella tavalla.

Leirikoulumatka Englantiin

Englanti on perinteinen leirikoulumatkan kohde, sillä lähes kaikki koululuokat opiskelevat englantia!

Leirikoulukaupunkimme ovat Bournemouth, Brighton, Cambridge, Canterbury, Lontoo, Oxford, Salisbury. Mainittujen paikkakuntien lisäksi muitakin kohteita löytyy. Pyydä lisätietoa!

Leirikoulumatka on kouluissa osa kansainvälisyyskasvatuksen kurssia, joten majoitus perheissä antaa enemmän kuin majoitus hotellissa. Leirikoululaiset ovat osa brittiläistä arkipäivää viikon verran ja samalla kielen harjoitteluun saadaan oikeat puitteet.

Myös syksy on upeaa aikaa leirikoulun toteuttamiselle.

Koululuokat voivat majoittua myös hotelliin Lontoossa. Pyydä tarjous numerosta 010 666 5800 tai lähetä sähköpostia info@trkielimatkat.fi 

 

Bournemouth

Bournemouth sijaitsee eteläisen Englannin rannikolla noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä Lontoosta. Kaupunki tunnetaan upeista ja hyvin hoidetuista puutarhoista, pitkästä rantaviivasta, vanhasta kaupungista ja hyvistä ostokeskuksista.

Asukkaita kaupungissa on noin 250.000.

Hinta: 355 €/oppilas, 385 €/aikuinen. Hinta ei sisällä lentoja mutta teemme lennoista tarjouksen mielellämme.

Brighton/Saltdean

Brighton sijaitsee rannikolla noin tunnin ajomatkan päässä Lontoosta etelään. Brighton tuli tunnetuksi kuninkaallisten kesänviettopaikkana ja kaupunki on yhä yksi Englannin suosituimmista turistikohteista. Leirikoulumatkoja on järjestetty Brightoniin jo usean vuoden ajan, sillä lähistöltä löytyy useita kiinnostavia turistikohteita ja Lontooseen pääsee tunnissa junalla.

Hinta: 370 €/oppilas, 377 €/aikuinen. Hinta sisältää lentokenttäkuljetukset (Gatwick) mutta se ei sisällä lentoja .Teemme lentotarjouksen mielellämme.(5 yötä/6 päivää)

Hinta 2:(sisältää 20 oppituntia à 45 minuuttia englannin opetusta ma-pe) - 585€ (6 yötä/7päivää), ei lentoja mutta lentokenttäkuljetuyket kyllä.

Cambridge 

Cambridge on kuuluisa yliopistokaupunki ja se sijaitsee 80 kilometriä Lontoosta pohjoiseen. Se on ympäröivän Cambridgeshiren keskus. Asukkaita kaupungissa on noin 110.000, joista noin 22.000 on opiskelijoita. Cambridgen yliopisto hallitsee koko kaupungin rakennetta. Keskustassa on lukuisia collegeja sekä yliopiston hallintorakennuksia, joista osa on rakennettu jo kesiajalla. Camjoki virtaa kaupungin halki.

Hinta: 395 €/oppilas, 402 €/aikuinen. Hinta  sisältää lentokenttäkuljetukset mutta ei sisällä lentoja .Teemme lentotarjouksen mielellämme.

Hinta 2: (sisältää 20 oppituntia à 45 minuuttia englannin opetusta ma-pe) 575€ (6 yötä/7päivää, eilentoja mutta lentokenttäkuljetukset kyllä.

Canterbury, Rochester, Herne Bay 

Canterbury sijaitsee Kentin kreivikunnassa Kaakkois-Englannissa. Lontoosta on sinne matkaa noin kaksi tuntia. Canterbury tunnetaan katedraalistaan ja arkkipiispastaan, joka on anglikaanisen kirkon hengellinen johtaja. Lisäksi Geoffrey Chaucerin klassikkokirja Canterburyn tarinoita yhdisteteään kaupunkiin. Asukkaita kaupungissa on noin 55.000. Jos haluatte kokea "oikeaa Englantia" niin se löytyy täältä!

Hinta: 365 €/oppilas, 385 €/aikuinen. Hinta ei sisällä lentoja mutta teemme lentotarjouksen mielellämme.

Lontoo, Lewisham/Catford ja Harrow

Lontoossa asuu 8 miljoonaa ihmistä ja jos otetaan huomioon koko metropolialue niin tuplat lisää. Harrown kaupunki sijaitsee noin  17 kilometrin päässä Lontoon keskustasta luoteeseen ja sinne on helppo matkustaa metrolla. Asukkaita alueella on noin 243.000. Kaupunki on täynnä suojeltuja rakennuksia jotka edustavat Georgian-tyylistä arkkitehtuuria.

Lewisham ja Catford sjaitsevat kaakkois-Lontoossa noin 13-15 kilometrin päässä keskustasta. Molemmat ovat pieniä kaupunkeja ja alueella asuu noin 275.000 asukasta. Tännekin pääsee Lontoon keskustasta paikallisjunalla.

 

Hinta: 375€/oppilas, (20+ryhmä), 395€/oppilas (15+ryhmä). 
Nämä hinnat voimassa myös Harrowssa.Hinnat  sisältävät lentokenttäkuljetuksen mutta eivät sisällä lentoja.tTeemme tarjouksen mielellämme.

Hinta/Aikuiset: 385€, 2-h huoneessa, 1-h huoneen lisähintaan 40 €/vk. Hinnat eivät sisällä lentoja.

Kielituntien sisällyttäminen ohjelmaan on mahdollista (Catford, Lewisham).Pyytäkää tarjous 010 666 5800.

Jos kyseessä aikuisryhmä (18+), niin silloin majoitus joko perheessä tai hotellissa (lisähinta perushintaan).

Oxford 

Kaikki tuntevat Oxfordin yliopistokaupunkina. Yli 800 vuoden ajan kuninkaalliset ja oppineet ovat pitäneet kaupunkia "omana kaupunkinaan". Kaupunki perustettiin yhdeksännellä vuosituhannella, vaikka historia kertoo ihmisten asuneen seudulla tuhansia vuosia. Nykyään Oxfordia voi kutsua kosmopoliittiseksi kaupungiksi. Uusi high-tec teollisuus kasvaa täällä koko ajan. Monien eurooppalaisten suuryritysten pääkonttorit sijaitsevat täällä. Kaupunkikuvassa yhdistyy historia moderniin arkkitehtuuriin; monet upeat colleget ja museot ovat vierailun arvoisia.

Hinta: 375 €/oppilas, 385 €/aikuinen. Hinant eivät sisällä lentoja mutta teemme tarjouksen mielellämme.

Hinta 2: (sisältää 20 oppituntia à 45 minuuttia opetusta ma-pe), 585€ (6 yötä/7 päivää), sisältää lentokenttäkuljetukset mutta ei lentoja.

 

Salisbury 

Salisbury on vanha katedraalikaupunki, joka sijaitsee Etelä-Englannin Willtshiren kreivikunnassa. Kaupunki muodostaa suurimman osan Salisburyn tienoota. Asukkaita kaupungissa on noin 45.000. Salisbury on viiden joen yhtymäkohta: Nadder, Ebbe, Wylye ja Bourne ovat Avonin sivujokia, jotka virtaavat Englannin etelärannikolle ja yhtyvät mereen Dorsetin Christchurchissa. Lontooseen on matkaa runsaat pari tuntia.

Hinta: 370 €/oppilas, 395 €/aikuinen. Hinta ei sisällä lentoja mutta teemme tarjouksen mielellämme.

Leirikoulumatkaohjelma sisältää:

 • Matkan kesto on 5 yötä ja 6 päivää. Jos opetus sisältyy hintaan (hinta 2) niin silloin leirikoulun pituus on 6 yötä ja 7 päivää.
 • Perhemajoitus täysihoidossa (aamiainen, eväspaketti, päivällinen), 2-4 oppilasta samassa perheessä, aikuiset majoittuvat 2-hh, 1-hh mahdollinen lisähintaan 40 €/vk.
 • Lentokenttäkuljetukset kohteessa (meno-paluu)
 • Yhteyshenkilö puhelinsoiton päässä koko oleskelun ajan (ei opas)
 • Ohjelman suunnitteluapu, ennakkovaraukset sopimuksen mukaan.
 • Ryhmän koko min. 20 lähtijää. Pienemmät ryhmät mahdollisia, pyydä tarjous 010 666 5800.
 • Leirikoululaisen on hyvä tietää -vihkonen
 • Infotilaisuus vanhempain illassa sopimuksen mukaan ennen lähtöä.

Huom: Lennot eivät sisälly hintaan. Teemme mielellämme tarjouksen myös lennoista.

Muuta: 

 • Ennakkovarausmaksu on 180€/lähtijä ja se erääntyy 7 vuorokauden kuluessa varausvahvistuksesta. Loppumaksu erääntyy kun lentoliput on lunastettava (yleensä noin 1,5 kk ennen matkan alkua).
 • Kehotamme kaikkia ottamaan matkavakuutuksen, jossa on peruutusturva.

 • Sovellamme Yleisiä valmismatkaehtoja www.kielimatkat.net  sekä TR-Kielimatkojen erityisehtoja . 

Myös lyhyemmät matkat mahdollisia, pyydä tarjous numerosta 010 666 5800.

 

Klubi- ja harrastematkat pienryhmille

Klubimatkat/Harrastematkat sopivat niille ryhmille, jotka haluavat nauttia samanhenkisten ihmisten seurasta ja matkustaa paikkaan, jossa voivat tutustua omaan harrastukseensa muualla kuin Suomessa. Itse asiassa ryhmä kuin ryhmä voi lähteä yhdessä matkalle -me tuotamme matkan ryhmän toiveiden mukaisesti. Minimiryhmän koko on 9. Jos taas kyseessä on aikuisryhmä, niin perinteisen perhemajoituksen lisäksi voi valita hotellivaihtoehdon.​

 

Leirikoulumatka Skotlantiin 

Skotlanti on maa Iso-Britannian saaren pohjoisosassa. Se käsittää suunnilleen kolmanneksen saaren pinta-alasta ja kuuluu Yhdistyneen kuningaskunnan eli Britannian valtioon. Skotlannissa vallitsee meri-ilmasto, jolle on tyypillistä hyvin vaihtelevat säät ilman äärioloja. 

Edinburgh 

Edinburghin maamerkki on upea linna ja kapeat kivetyt kadut, joiden taustalla näkyy Arthur's Seat -sammunut tulivuoren huippu. Edinburgh on tärkeä ja historiallisesti merkittävä kaupunki Skotlannin itärannikolla. Se on ollut Skotlannin pääkaupunki vuodesta 1437 lähtien. Edinburgin uusi ja vanha kaupunki liitettiin UNESCOn maailmanperintöluetteloon vuonna 1995.

Kaupungin asukasluku on yli 470.000 ja se on Glasgown jälkeen Skotlannin toiseksi suurin kaupunki.

Hinta:  375 €/oppilas, 395 €/aikuinen. Hinta ei sisällä lentoja mutta teemme mielellämme tarjouksen.

Lähtijöiden nimet ilmoitettava 3 kk ennen matkan alkua. Nimenmuutokset tämän jälkeen saattavat maksaa (lentoyhtiö veloittaa).

 

Leirikoulumatka Irlantiin 

Irlanti (iiriksi Eire ja englanniksi Ireland) on saarivaltio ja siellä on asukkaita noin 4,7 miljoonaa. Irlanti käsittää Irlannin saaren ja edustan pienemmät saaret, mutta ei kuitenkaan Irlannin saaren koillisosaa, Iso-Britanniaan kuuluvaa Pohjois-Irlantia. Irlannin pääkaupunki on Dublin (495.000) ja toiseksi suurin kaupunkin on Cork (160.000).

Irlannin ilmasto on merellinen, yli puolet sen pinta-alasta on laidunmaata ja alle 10% metsää. Britannnia hallitsi sitä lähes 800 vuoden ajan, kunnes maa saavutti vapaavaltion aseman vuonna 1921 ja itsenäistyi 1949. Irlanti on tasavalta.

Vehreää Irlantia kutsutaan usein lempinimellä Vihreä Saari, ja sitä se kyllä onkin. Kaunis luonot, jylhät rantamaisemat, eläväiset kaupungit ja paikallisten letkeä elämäntyyli tekevät lähtemättömän vaikutuksen. 

Irlannin leirikoulukohteemme on Dublin.

Dublin 

Dublin (iiriksi Baile Átha Cliath = "aidatun kahlaamon kaupunki") on Irlannin pääkaupunki. Siellä asuu noin puoli miljoonaa asukasta, mutta Suur-Dublinin alueella asukkaita on runsaat miljoona, mikä on melkein neljäsosa koko maan asukasluvusta. Kaupungin halki virtaa Liffeyjoki.

Hinta: 335 €/oppilas, 355 €/aikuinen (perhemajoitus).Hinta ei sisällä lentoja mutta teemme mielellämme tarjouksen.

Hinta 2: (sisältää 20 oppituntia à 45 minuuttia opetusta ma-pe - 565€ ( 6 yötä/7 päivää, sisältää lentokenttäkuljetukset mutta ei lentoja.

Pyydä tarjous hotellimajoituksesta. 

Lähtijöiden nimet ilmoitettava 3 kk ennen matkan alkua. Nimenmuutokset tämän jälkeen saattavat maksaa (lentoyhtiö veloittaa).

Powered by Aava 3