Yleistä ohjelmasta

OPETTAJIEN JA MUUN HENKILÖKUNNAN KIELIKURSSIT

Opettajille tarkoitetuissa kursseissa aiheina ovat mm.: Itse kielitaidon parantaminen ja/tai päivittäminen tai  kielen opetukseen liittyvien menetelmien ja taitojen parantaminen ja/tai päivittäminen, varsikin digilaitteiden hallinta ja monipuolinen hyödyntäminen opetuksessa. Kursseille voi hakeutua eriasteisten oppilaitosten ja instituuttien kielten ja muiden aineiden opettajat sekä muut henkilökunnan edustajat mikäli työskentelevät jonkin kansainvälisen projektin parissa.

Erasmus-rahoituksen piiriin kuuluva kielikurssitarjonta kattaa englannin, saksan, ranskan, italian ja espanjan kielet. Lisäksi tarjoamme opettajille venäjän kielen ja didaktiikan kursseja Pietarissa. Muu henkilökunta?

Rahoituksen hakeminen aloitetaan varaamalla kauttamme kielikurssi. Kun olemme vahvistaneet sen, oppilaitos hakee rahoituksen Opetushallituksesta 5.2.2019 mennessä. Sähköiset  hakulomakkeet Opetushallitus julkaisee marras-joulukuussa. Hakemukseen tulee liittää kielikoulun ERASMUS PIC-koodi, joka on mainittu kielikoulujen esittelytekstissä.

Kielikurssin kokonaispalveluhinta kattaa 2 viikon opetuksen, isäntäperhemajoituksen 1-h huoneessa, puolihoito, ja matkat Helsingistä kohteeseen sekä erikseen mainitut lentokenttäkuljetukset.

ERASMUS+ -ohjelmassa hakijana voi toimia ainoastaan organisaatio, esimerkiksi oppilaitos tai järjestö. Poikkeuksena on nuorisosektori, jossa hakijana voi olla myös nuorten ryhmä. Yksittäinen henkilö ei siis kelpaa hakijaksi.

Rahoitusta saaneet organisaatiot valitsevat itse ulkomaille lähtijät (jotka voivat luonnollisesti itse olla asiassa aloitteentekijöitä).

Toimintokohtaista tieota hakemisesta saa myös cimo.fi –palvelun Erasmus+ ohjelman sektorikohtaisten osioiden Hakijalle-sivuilta. Voit ottaa tarvittaessa yhteyttä oman sektorisi Erasmus+ yhteyshenkilöihin.

Vuoden 2019 hakukierroksen ehdotuspyyntö (Call for Proposals) on julkaistu 24.10.2018.

Hakuaika päättyy 5.2.2019 klo 13:00. Tarkista kuitenkin haluamasi kurssin hakuajan päättyminen.

 

Powered by Aava 3