Yleistä ohjelmasta

OPETTAJIEN JA MUUN HENKILÖKUNNAN KIELIKURSSIT

Opettajille tarkoitetuissa kursseissa aiheina ovat mm.: Itse kielitaidon parantaminen ja päivittäminen tai  kielen opetukseen liittyvien menetelmien ja taitojen parantaminen sekä päivittäminen, varsikin digilaitteiden hallinta ja monipuolinen hyödyntäminen opetuksessa. Kursseille voi hakeutua eriasteisten oppilaitosten ja instituuttien kielten ja muiden aineiden opettajat sekä muut henkilökunnan edustajat mikäli työskentelevät jonkin kansainvälisen projektin parissa.

Erasmus-rahoituksen piiriin kuuluva kielikurssitarjonta kattaa englannin, saksan, ranskan, italian ja espanjan kielet. Lisäksi tarjoamme opettajille venäjän kielen ja didaktiikan kursseja Pietarissa.

Rahoituksen hakeminen aloitetaan varaamalla kauttamme kielikurssi. Kun olemme vahvistaneet sen, oppilaitos hakee rahoituksen Opetushallituksesta määräaikaan mennessä. Sähköiset  hakulomakkeet Opetushallitus julkaisee marras-joulukuussa. Hakemukseen tulee liittää kielikoulun ERASMUS PIC-koodi, joka on mainittu kielikoulujen esittelytekstissä.

Kielikurssin kokonaispalveluhinta kattaa 2 viikon opetuksen, isäntäperhemajoituksen 1-h huoneessa, puolihoito, ja matkat Helsingistä kohteeseen sekä erikseen mainitut lentokenttäkuljetukset.

ERASMUS+ -ohjelmassa hakijana voi toimia ainoastaan organisaatio, esimerkiksi oppilaitos tai järjestö. Poikkeuksena on nuorisosektori, jossa hakijana voi olla myös nuorten ryhmä. Yksittäinen henkilö ei siis kelpaa hakijaksi.

Rahoitusta saaneet organisaatiot valitsevat itse ulkomaille lähtijät (jotka voivat luonnollisesti itse olla asiassa aloitteentekijöitä).

Toimintokohtaista tietoa hakemisesta saa myös cimo.fi –palvelun Erasmus+ ohjelman sektorikohtaisten osioiden Hakijalle-sivuilta. Voit ottaa tarvittaessa yhteyttä oman sektorisi Erasmus+ yhteyshenkilöihin.

Vuoden 2020 hakukierroksen ehdotuspyyntö (Call for Proposals) julkaistaan tämän vuoden lokakuussa. 

 

 

Powered by Aava 3