Vaihto-oppilasvuosi Kanadassa

Asukasluku: n. 34 miljoonaa
Osavaltioita: 10 ja lisäksi Yokon ja Northwest Territories.
Suurimmat kaupungit: Ottawa, Toronto, Winnipeg, Victoria, Quebec, Montreal, Vancouver.
Kieli: Englantia äidinkielenä puhuvia on 61 % väestöstä, ranskaa 26 %.
Uskonnot: protestanttinen ja katolinen.

Kanadassa on yli 90 yliopistoa, 6 aikavyöhykettä, pääelinkeinot ovat metsäteollisuus, kaivostoiminta, maanviljelys , kalastus sekä öljynjalostus.

Historia kertoo, että Kanadan löysi John Cabot purjehtiessaan Englannista vuonna 1497 etsimään uutta maailmaa. Ranskalaiset seurasivat hänen esimerkkiään vuonna 1534. Vasta vuosina 1604-1608 voidaan katsoa Kanadan pysyvän asuttamisen alkaneen. Noin 45 % nykyisistä kanadalaisista polveutuu brittiläisistä ja 30 % ranskalaisista.

Kanadalainen perhe

Kanadalaisten sanotaan olevan konservatiivisia. Liiallinen tuttavallisuus tai rahasta, uskonnosta tai politiikasta puhuminen voi joidenkin kanadalaisten mielestä olla epäkohteliasta. Kanadalaiset ovat ylpeitä monikulttuurisesta perinnöstään ja kertovat omasta historiastaan mielellään. Kanadalaiset ovat vieraanvaraisia ja ystävällisiä ja tervehtivät ohikulkijaa huikkaamalla Hello!

Kanadalaisia on tällä hetkellä noin 34 miljoonaa.

Perheen sukujuuret määrittävät millaista arkipäivä perheessä on. Kanadalainen perhe viihtyy kotona ja viettää aikaa perhepiirisissä mielellään ja ehkä enemmän kuin amerikkalaiset. Normaali perhekoko on neljä, maaseudulla ehkä enemmän. Seurustelu, vierailut ja tervehtiminen ovat kanadalaisille tärkeitä asioita. Perheet harrastavat usein pyöräilyä, urheilua ja tietysti luonnossa olemista. Vaihto-oppilaat sijoittuvat englanninkieliseen Kanadaan.

Kanadalainen koulu

Koulunkäynti on melko vakavasti otettavaa Kanadassa. Oppilaiden oletetaan osallistuvan kaikille tunneille ja olevan aktiivisia. Kysymysten esittäminen tunneilla on hyvin yleistä ja itse asiassa opettajat odottavat sinunkin kysyvän aktiivisesti. Koulumenestykseen vaikuttaa kokeiden lisäksi projektityöskentely ja aktiivisuus tunneilla. Koulunkäynti on rentoa mutta kurinalaista, koulupukua ei yleensä käytetä. Kaikki opiskelevat 6 ainetta kahtena lukukautena: uudet kurssit alkavat syyskuussa ja helmikuussa. Kolme aineista on pakollisia (englanti, ranska ja yhteiskuntaoppi), loput voit valita koulun tarjoamista vaihtoehdoista. Koulupäivä alkaa yleensä klo 8.45 ja päättyy 15.15 tai 15.30, lauantait ovat vapaat. Joululoma on 20.12.-4.1., kevätloma maaliskuun puolessa välissä (1 vk), pääsiäisenä muutama päivä. Lukuvuosi alkaa syyskuussa ja päättyy kesäkuun lopussa. Toisin kuin USAssa harrastukset eivät ole osa koulupäivää. Vaihtoehtoja on paljon.

Yhteistyökoulumme Kanadassa sijaitsevat Surreyn koulupiirissä (British Columbia), joka sijaitsee noin 30 minuutin matkan päässä Vancouverista, runsaan parin tunnin ajomatkan päässä Seattlen kaupungista ja USA:n rajalta. Surreyta kutsutaan puistojen kaupungiksi ja kaupungissa on kuusi erillistä keskustaa. Toinen kaupunki White Rock on rauhallinen ja sijaitsee meren rannalla hiekkarantojen ympäröimänä. Kanadan lämpimin ilmasto löytyy juuri täältä.

Vaihto-oppilaile suunnitellaan henkilökohtainen lukujärjestys vastaamaan kunkin omia akateemisia toiveita. Kansainvälinen osasto tukee ja opastaa kaikkia vaihto-oppilaita.

Kouluvuosi alkaa syyskuussa ja päättyy kesäkuussa. Valittavana on 10 eri yksityistä koulua.

Nämä aineet ova valittavissa: ESL-kurssi, Literature, Writing, Journalism, Humanities (Social Studies, Geography, History, Law), Sciences (Chemistry, Physics, Biology, Earth, Space Science), Mathematics (Maths, Calculus, Accounting), Business Education (Economics, Marketing, Computer Applications), Visual and Performing Arts (Art, Digital Photography, Dance, Drama, Theatre), Music (Band, Choir), Second Languages, Physical Education, Home Economics (Culinary Arts, Textiles), Trades ( Woodworking, Metalworking, Drafting).

Vaihto-oppilas voi valita seuravista opiskeluohjelmista: Advanced Placement, IB eli International Baccalaureat tai Fine Arts.

Tämän lisäksi kaikissa kouluissa on omat urheilujoukkueet ja klubit, joihin vaihto-oppilaat voivat liittyä oman mieltymyksensä mukaan. Koulut ovat yksityisiä ja siksi hinta sisältää lukukausimaksut.

Ohjelmafaktat

Vaihto-oppilaskriteerit ja ohjelman sisältö:

 • Olet ohjelman alkaessa 15-18-vuotias (aloitus tammikuu 2019/elokuu/syyskuu 2019).

 • Olet opiskellut englantia vähintään kaksi vuotta

 • Olet keskitason oppilas (C-taso) ja käyt koulua mielelläsi

 • Olet motivoitunut ja valmis uusiin haasteisiin

 • Olet positiivinen, realistinen ja innostunut uusista asioista

 • Muistat että empaattisuus on avain menestykseen isäntäperheessä, koulussa ja harrastuksissa.

Hakuaika syyskuussa 2019 alkavaan lukuvuoteen päättyy helmikuussa 2019.


Hinta: 10 kk - 26.500 (syyskuu-kesäkuu)

Maksuaikataulu: Ennakkovarausmaksu on 1.000 € ja maksamalla sen varaat itsellesi paikan ohjelmasta. Loput maksetaan erissä niin että viimeien erä erääntyy 3 kk ennen matkan alkamista.

Ohjelma sisältää seuraavat asiat:

 • Infotilaisuus Suomessa ennen lähtöä

 • Infotilaisuus Kanadassa (Surrey District)

 • Paikallinen sairausvakuutus

 • Koulunkäynti ja pakolliset kirjat (70 euroon saakka)

 • ESL -English as a Second Language -opetusta tarvittaessa

 • Asuminen kanadalaisessa perheessä, täysihoito (kouluun eväspaketti päivittäin)

 • Aluevalvojan tuki, seuranta ja raportointi

 • Viisumin haku ja valmistelu

 • Vastaanottaja saapumiskentällä, lentokenttäkuljetukset

 • Tietopaketti Kanadasta ja sille keräilykansio

 • Rahavyö

Hintaan ei sisälly:

 • Haastattelumaksu 35 € (hyvitetään ohjelmaan hyväksytyille).

 • Taskurahoja, suositus 200-250 €/kk

 • Koulukuljetuksia (riippuu sijoituspaikkakunnasta)

 • Koulupukua (riippuu koulusta)

 • Matkavakuutusta (pakollinen). Kauttamme voit ottaa Gouda-matkavakuutuksen.

 • Lennot Helsinki-Vancouver-Helsinki. Avustamme lentoaikataulujen kartoittamisessa,lentolippulaskun maksaa vaihto-oppilas. (Lentolipun hinta on noin 1200-1500 €).

Hakuaika päättyy helmikuussa 2019.
Voit varata haastattelun netin kautta tai soittamalla numeroon 010 666 5800 (klo 9-16). Samasta numerosta lisätietoja.

Powered by Aava 3